NAMENITE 0,5% DOHODNINE ZA TKF Slovenija

Vsako leto si država 0,5 odstotka vaše že plačane dohodnine tiho in neopaženo odplava v državno blagajno. Brezplačno lahko prav vi 0,5 odstotka iz državne blagajne preprosto preusmerite v organizacijo, društvo, klub, ki vam je pri srcu.

V skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) in Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, je Zveza TKF Slovenije upravičena, da mu davčni zavezanci lahko namenijo do 0,5 % odmerjene dohodnine .

Donacija dohodnine se vam ne bo prav nikjer poznala saj se odmera dohodnine ne spremeni. Člani TKF SLO pa je bomo zelo veseli, saj bomo lahko še bolj kvalitetno poskrbeli za naše aktivnosti vadečih.

Zahtevo o namenitvi dela dohodnine lahko prinesemo na sedež Zveze kadarkoli ali oddamo na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi:

    – pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu med uradnimi urami,

    – s posebnim obrazcem Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije po pošti

    – kadarkoli prek sistema eDavki na spletni stani https://edavki.durs.si. (Izpolniš obrazec Doh-Don – Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.)

Potrebujete naslednje podatke:

Ime oz. naziv upravičenca: Zveza TKF Slovenije – Unione TKF Slovenia

Davčna številka: 22021027

Odstotek (%): 0,5

Lahko pa enostavno in hitro izpolnite spodnji obrazec z zahtevo za namembo dohodnine, ga natisnete, podpišete in pošljete na vaš davčni urad oziroma izpostavo ali prinesete na sedež Zveze in bomo za vse ostalo poskrbeli mi.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Hvala za vaših 05!

Namenitev dela dohodnine: obrazec