NAMENITE 1% DOHODNINE ZA TKF Slovenija

Nevladne organizacije so upravičene do donacij v višini 1 % odmerjene dohodnine.

Brezplačno lahko prav vi 1 odstotek iz državne blagajne preprosto preusmerite v organizacijo, društvo, klub, ki vam je pri srcu.

V skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) in Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, je Zveza TKF Slovenije upravičena, da mu davčni zavezanci lahko namenijo do 1 % odmerjene dohodnine .

Donacija dohodnine se vam ne bo prav nikjer poznala saj se odmera dohodnine ne spremeni. Člani TKF SLO pa je bomo zelo veseli, saj bomo lahko še bolj kvalitetno poskrbeli za naše aktivnosti vadečih.

Zahtevo o namenitvi dela dohodnine lahko prinesemo na sedež Zveze kadarkoli ali oddamo na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi:

    – pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu med uradnimi urami,

    – s posebnim obrazcem Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije po pošti

    – kadarkoli prek sistema eDavki na spletni stani https://edavki.durs.si. Na linku je pripravljen obrazec, ki smo ga pripravili za vas.

Potrebujete naslednje podatke:

Ime oz. naziv upravičenca: Zveza TKF Slovenije – Unione TKF Slovenia

Davčna številka: 22021027

Odstotek (%): 1

Lahko pa enostavno in hitro izpolnite spodnji obrazec z zahtevo za namembo dohodnine, ga natisnete, podpišete in pošljete na vaš davčni urad oziroma izpostavo ali prinesete na sedež Zveze in bomo za vse ostalo poskrbeli mi.

Pomembno! Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Obrazec za namenitev dela dohodnine lahko zavezanec odda:
    • elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki,
    • osebno ali po pošti pri pristojnem finančnem uradu.

Hvala za Vaš odstotek za Skupen razvoj!

Namenitev dela dohodnine: obrazec