EVROPSKO PRVENSTVO WTKF 2017

EVROPSKO PRVENSTVO WTKF za kadete, mladince in člane

Tradicionalna Karte Federacija Slovenije je na EVROPSKEM PRVENSTVU WORLD TRADITIONAL KARATE FEDERATION v začetku meseca novembra in sicer od 01.11.2017 do 05.11.2017 dosegla lepe uvrstitve.

Evropsko prvenstvo je potekalo v Romuniji, v mestu Cluj – Napoca, sodelovalo je 15 evropskih držav s preko 300 tekmovalci. Tehnični organizator je bila Tradicionalna karate asociacija Češke, ki je ta mednarodni dogodek izpeljala brez večjih težav.

Reprezentanca TKF Slovenije je štela deset tekmovalcev ter tri spremljevalce. Iskreno se zahvaljujemo Mestni Občini Koper za pomoč pri udeležbi na tem velikem tekmovanju, saj se sicer tega evropskega prvenstva ne bi mogli udeležiti.

Ekipo so spremljali predstavnik zveze Dušan Zorko, sekretar zveze Fredi Ravnik, uradni fotograf Izet Karalič in strokovni vodja Stojan Šestan.

V izredno močni konkurenci in sodniki WTKF zveze(marsikdaj z njihovimi odločitvami nismo bili zadovoljni…) so se naši tekmovalci dostojno predstavili, svoje nastope so opravili motivirano in kljub veliki utrujenosti dosegli naslednje uvrstitve:

ANGEL LJONDOV in JURE PLEŠA sta se v kategoriji kadeti kata posamezno uvrstila med 8. in 16. mestom, prevladovali so predstavniki Poljske.

MAGDALENA CVIJETIČ in JASNA KARALIČ sta se v disciplini kadetinje kumite posamezno v končnici uvrstili med 5. in 8. mestom. Obe sta tekmovali tudi v katah posamezno ter pristali med 8. in 16. mestom, prav tako njihova kolegica KAJA DUJMOVIČ.

ZALA ZADEL se je v kategoriji mladinke kumite uvrstila med 5. in 8. mestom. V katah posamezno pa se je prebila v polfinale, vendar je ob izgubi ravnotežja med izvajanjem prejela odbitek točk ter v končnici pristala na 7. mestu.

MONIKA TOMAŽIČ je tekmovala med članicami, v katah je pristala med 8. in 16. mestom ter v kumiteu med 5. in 8. mestom. Tudi v tej kategoriji so Poljaki dobesedno dominirali.

KLARA GORIŠEK se je v isti kategoriji v katah posamezno uvrstila med 8. in 16. mestom, DANIJEL LEBAN in FREDI RAVNIK pa prav tako v disciplini kata posamezno pri moških. Naj povdarimo, da so bile tekmovalne skupine množične, pri njiju je v tej kategoriji tekmovalo kar 34 predstavnikov držav.

V disciplini Enbu mixed, torej moški in ženska sta se KLARA GORIŠEK in DANIJEL LEBAN dobro odrezala, saj sta osvojila 5. mesto, za predstavnikoma Ukrajine. Prvo mesto je osvojil par iz Poljske.

V katah ekipno pri kadetinjah je naša ekipa v sestavi JASNA KARALIČ, KAJA DUJMOVILČ in MAGDALENA CVIJETIČ pristala na nehvaležnem 4. mestu. Tudi tokrat je za njih bila usodna ekipa iz Ukrajine. Slavile so Poljakinje.

V disciplini Enbu mixed v kategoriji kadetov/mladincev smo osvojili medaljo, naša tekmovalca KAJA DUJMOVIČ in JURE PLEŠA sta osvojila tretje mesto, bronasto medaljo, za tekmovalcema iz Poljske.

Vrnili smo se v poznih urah v nedeljo zvečer, utrujeni, vendar zadovoljni, saj se zopet vračamo z evropskega nivoja tekmovanja z odličjem.

Svetovno prvenstvo WTKF za leto 2018 bo potekalo v Kanadi.

Več slik v galeriji.