EVROPSKO PRVENSTVO, Niš 2018

Izbrana vrsta Tradicionalne Karate Federacije Slovenije se je v dneh od 22. do 25. novembra 2018 udeležila Evropskega prvenstva mednarodne karate organizacije ESKA, ki je potekalo v Nišu,v Srbiji. Ob tej priliki se zahvaljujemo MOK in posebno Županu Borisu Popoviču za pomoč in podporo!

Eden izmed pomembnejših dogodkov na tem tekmovanju je bila zagotovo tudi udeležba na Skupščini ESKA,ki sta se jo udeležila Predsednik TKF Slovenije Matija Blažič in Sekretar TKF Slovenije Fredi Ravnik. Na dnevnem redu zasedanja, pri čemer sta bila odsotna le dva predstavnika držav, je bilo tudi sprejem TKF Slovenije v članstvo. Skupščina nas je pod vodstvom predsednika Richarda Poole-a soglasno sprejela kot enakopravno članico zveze ESKA.

Tekmovanje je potekalo brez posebnih zapletov in tekoče v odlični organizaciji. Protokolarni del razporejanja tekmovalcev je vodil direktor tekmovanja ESKA Joachim Donner.

Sodelovalo je 22 držav s preko 800 tekmovalci v samo štirih starostnih kategorijah v katah in kumiteu. Kot primer konkurence naj navedemo, da je v članski kata konkurenci Danijel Zećo imel v skupini kar 58 tekmovalcev! Naši predstavniki so prikazali dober karate, tudi po mnenju poznavalcev na tekmovanju, vendar jim manjka mednarodnih izkušenj. Najboljšo uvrstitev je dosegel Matija Kodela, ki je zasedel 6. mesto.

Čestitke tekmovalcem ter spremljevalni ekipi Hasanu Pehliču, Predragu Jevtiču in fotografu Izetu Karaliču!

FoTo galerija.