EVROPSKO PRVENSTVO ESKA 2019

Od 21. 11. pa do 24.11. 2019 je v Španiji, Cadiz-San Fernando, potekalo Evropsko prvenstvo ESKA za leto 2019. V izjemni konkurenci 21 držav, preko 650 tekmovalcev samo v DVEH TEKMOVALNIH DICIPLINAH, katah in kumiteu ter 4 starostnih kategorijah (mladi, kadeti, mladinci in člani) je nastopila tudi mlada izbrana vrsta TKF Slovenije: Anna Cerkvenik Petrarca, Klara Gorišek, Jasna Karalič, Magdalena Cvijetič, Jure Pleša, Peter Vidmar, Matija Kodela in Angel Ljondov.

Naši mladi tekmovalci so svoje nastope v katah in bojih opravili zadovoljivo, vendar so premočno dominirale velike države, kot so Rusija, Anglija, Italija, Portugalska….. Našim tekmovalcem pa iskrene čestitke za resen odnos in zastopanje in predstavitev Slovenije!

EVROPSKO PRVENSTVO ESKA 2019 je potekalo v odlični organizaciji ESKA Španije, sojenje sodnikov iz različnih država pa je bilo na izredno visokem nivoju!

Evropskega prvenstva za leto 2019 se je udeležila tudi izbrana vrsta TKF Slovenije, poleg pa tudi Predsednik TKF Slovenije Matija Blažič in Sekretar Fredi Ravnik.

V sklopu dogodka sta navezala izredne stike z državami oz. predstavniki držav udeleženk, z predsedniki različnih komisij ESKA ter se udeležila rednega kongresa ESKA. V sklopu predstavnikov ESKA sta se udeležila sprejema pri županji mesta gostitelja Evropskega prvenstva 2019 (San Fernando).

Naslednje leto je Evropsko prvenstvo ESKA v Rusiji (Moskva) v let 2021 v Švici. V TKF Slovenije pa zelo resno razmišljamo o organizaciji tega velikega in zahtevnega dogodka v letu 2022 pri nas, torej v Sloveniji! Zahvaljujemo se Predsedniku Matiji Blažiču ter Sekretarju Frediju Ravniku za trud in požrtvovalnost na tem mednarodnem dogodku, posebno pa se zahvaljujemo gsp. Mojci Blažič za razumevanje in pomoč!

FoTo galerija.