Tekmovalno poročilo EP 2021

35. EVROPSKO PRVENSTVO v tradicionalnem karateju ETKF/ITKF in  EVROPSKI POKAL za otroke, Beograd  2021

V dneh od 28. do 31. oktobra 2021 je v Beogradu v Srbiji potekalo Evropsko prvenstvo ETKF.

V Beograd je odpotoval kar 54 oseb, aktivnih udeležencev ali simpatizerjev TKF Slovenije! Predsednik zveze Matija Blažič, sekretar zveze Fredi Ravnik,  vodja članske reprezentance Stojan Šestan ter tekmovalci Maj Jurjevič Pilja, Teja Rebec, Zara Pehlič, Ana Drobnič, Miha Galjanič, Predrag Jevtič, Jasna Karalič, Anna Cerkvenik Petrarca, Magdalena Cvijetič, Klara Gorišek, Drago Felle, Ogris Žak, Ogris Ika, Anja Cerkvenik, Drago Felle, Ogris Žak, Ogris Ika in Katja Haladea!

Reprezentanco otrok do 14 let vodi Vojka Šestan, tekmovalci pa so Matija Humar, Patrick Horvat, Miloš in Uroš Daljevič, Ajdin Batalevič, Raul Fafangel, Maks Perič, Liam Kaltak, Erik Ribaljčenko, Rebeka Cerkvenik Petrarca, Anja Dakič in Gala Kavur!

Vsled zahtevne zdravstvene situacije v celi Evropi se je evropskega prvenstva uspelo udeležiti 14 držav od 21 prijavljenih. Kljub temu je bila konkurenca v vseh kategorijah izredno močna, saj je samo v petek na Otroškem pokalu na 6 tatamijih pred preko 40 sodniki ETKF nastopilo preko 300 otrok. V soboto in nedeljo so nastopale odrasle kategorije. Tradicionalna Karate Federacija Slovenije se je odrezala zelo uspešno, saj smo osvojili kar 10 odličij na nivoju Evrope. Ob tej priliki je bil strokovni vodja TKF Slovenije Stojan Šestan svečano promoviran na strokovno stopnjo 7.DAN. Pri podeljevanju odličij pa sta sodelovala tudi Vojka Šestan in Predsednik TKF Slovenije Matija Blažič.

Odličja so na EP Beograd 2021 osvojili:

Miloš Daljevič 3. mesto/Kihhon kumite,

ekipa Miloš Daljevič, Uroš Daljevič in Maks Perič 3. mesto/Kata ekipno,

Raul Fafangel 3. mesto/Kata posamezno,

Raul Fafangel, Erik Ribaljčenko in Liam Kaltak 3. mestov/Kata ekipno,

Jasna Karalič 3. mesto/Kumite,

Magdalena Cvijetič 3. mesto/Kogo kumite,

Jasna Karalič, Magdalena Cvijetič in Anna Cerkvenik Petrarca 1. mest/Kata ekipno,

Teja Rebec, Zara Pehlič in Ana Drobnič 3. mesto/Kata ekipno,

Katja Haladea 3. mesto/Kata posamezno,

Drago Felle 2. mesto/Kata posamezno in

Fredi Ravnik 1. mesto/Kata posamezno.

Za trud in vztrajnost se iskreno zahvaljujemo fotografu Izetu Karaliču, Petru Ribaljčenku za zdravstveno oskrbo ter staršem in spremljevalcem, ki so nas vztrajno in iskreno podpirali!

V TKF Slovenije pričenjamo ciklus priprav na Svetovno prvenstvo ITKF, ki bo potekalo leta 2022 v mesecu maju v Bukarešti, Romunija.

FoTo galerija.